Internationale Vrouwendag

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Dan heb je het ook al snel over de positie van de vrouw op de arbeidsmarkt. En die is niet altijd zo best. 

 

Ongelijke kansen op promotie, verschillen in betaling, posities. Onlangs nog kondigde minister Van Engelshoven aan dat ze maatregelen overweegt, omdat het aandeel vrouwen in de top van Nederlandse bedrijven bedroevend laag is. Verbetering is er ook niet veel te zien.

 

Er zullen ongetwijfeld vele redenen zijn, waarom die ongelijkheid er is en waarom die niet (snel) verandert. Ik geloof zelf in dat een betere afspiegeling van de maatschappij  en diversiteit (man-vrouw, diverse culturele achtergronden) positief werkt voor de mens, maatschappij, maar ook zeker voor organisaties. En ik geloof dan ook in het belang van gelijke kansen.

 

Gelijke rechten en kansen is niet alleen een zaak van vrouwen, maar voor iedereen.....Voor mij zijn er twee redenen om me hier druk over te maken; mijn dochters. Ik wil dat ze kunnen zijn en worden wie en wat ze willen, zich op hun manier kunnen ontplooien. Zonder tegengewerkt te worden door ongelijkheid en andere barricades. 

 

Dus mannen: als je jezelf niet voor de maatschappij of je bedrijf inzet voor gelijke rechten en kansen voor vrouwen, doe het dan voor je moeder, dochter, vrouw, zus of kleindochter!!